No hi ha bon vent per qui no sap on va

imageHo dèiem en els primers 100 dies de l’actual mandat i, malauradament, s’està confirmant dia a dia, mes a mes i any rere any. Aviat farà 2 anys que CiU govern en minoria a l’Ajuntament de Girona i es va ampliant de manera preocupant el llistat de promeses incomplertes i els compromisos adquirits al ple que no s’han dut a terme. Compromisos que consten a les actes de les sessions plenàries i que ens demostren la inacció i la manca de voluntat política per assumir els acord presos.

Ahir novament vam fer públic davant els mitjans de comunicació que el govern de CiU no té model de ciutat i no té projecte cultural. No és un supòsit, és una evidència clara que es pot exemplificar amb un Cinema Modern tancat i cada vegada en més mal estat, un Pla Estratègic de Cultura menytingut que mai s’ha activat, després de comptar amb la participació de lamjoria d’agents culturals de ciutat, i un Consell de les Arts inactiu. Des del grup municipal del PSC hem tingut paciència i en més d’una ocasió hem donat un vot de confiança al govern perquè treballés en els projectes que hem esmentat. La primera vegada que vam presentar una moció demanant l’execució del projecte del Cinema Modern el setembre de 2011, la vam retirar abans del ple confiant que, tal com ens havia promès el portaveu de CiU, en un breu termini de temps ens presentarien un projecte alternatiu per debatre amb la resta de grups. No ha estat així i un any i mig després no en tenim cap més notícia. Es reprodueix la mateixa situació amb el Pla Estratègic de Cultura. El nostre grup presenta una moció el març de 2012 i abans del ple la retira fent un vot de confiança al govern que promet portar un nou pla a l’aprovació del ple en un termini breu de temps. Tampoc se’n ha sabut res més.

imageNi un projecte nou, ni una alternativa, ni una proposta nova en aquests importants projectes culturals que haurien de mostrar quin és el full de ruta del govern. No es tracta de visions culturals diferents, es tracta de manca de projecte per part de CiU que ni tant sols té regidor de cultura.

Vivim temps molt complicats i les últimes dades d’aturats publicades per la EPA demostren que el sector públic, ara més que mai, ha de fer de motor, de tractora, ha de liderar i ha de tenir projecte per generar oportunitats. I la indústria cultural a la ciutat de Girona ha de jugar aquest paper amb la iniciativa de l’Ajuntament i amb un model concret que marqui objectius i marqui el camí que cal seguir. Amb l’actual govern no veiem camí, no veiem ruta i no veiem cap indici que ens mostri que s’està treballant amb un projecte cultural clar.

Tot plegat ens preocupa enormement. Aviat arribarem a l’equador del mandat i ja hauran passat 2 anys. La inèrcia pot ser comprensible durant un temps, però cal treballar en el present per preparar el futur. I està clar que no hi ha bon vent per quin no sap on va, perquè acaba arribant allà on no volia.

Podeu llegir el contingut de la nostra roda de premsa d’ahir en la premsa gironina i en el nostre espai web.

Diari de Girona

El Punt Avui

girona.socialistes.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *