Celler de Can Roca: Qui persevera, triomfa!

Can Roca

El Celler de Can Roca és el millor restaurant del món! Permeteu-me el signe d’admiració, perquè aquesta és, sense cap dubte, la millor notícia positiva de la setmana i de molt temps. Un fet tant i tant positiu, tant i tant merescut i tant i tant important per la ciutat de Girona, que aquests dies molts hem sentit emoció i l’hem compartit amb la família Roca.

Dilluns els germans Roca, en Joan, en Pitu i en Jordi, tres treballadors incansables i perseverants, van ser coronats a Londres reis de la gastronomia mundial de la mà de la revista Restaurant Magazine. La notícia es va estendre per la xarxa a una gran velocitat i al restaurant Can Roca, el de tota la vida, el dels pares, ben aviat ens vam aplegar moltes persones que vam poder felicitar a la família per aquesta gran fita i vam compartir amb ells aquesta gran notícia. Hi havia amics, hi havia veïns del barri de Taialà i d’altres indrets de Girona, hi havia familiars… però sobretot hi havia alegria i, com sempre, molta humilitat.

TERTULIA-REGIDORS-30-04-13__01El dimarts, quan els guardonats encara no havien tornat a Girona, a la tertúlia del programa Girona Ara de La Xarxa Ràdio, vam tenir l’oportunitat d’analitzar i comentar la notícia i el que representa per la ciutat i pel conjunt del territori tenir a casa el millor restaurant del món. Va ser una oportunitat única per recordar algunes de les reflexions que el cuiner Joan Roca va compartir amb mi i amb altres gironins ara fa un parell d’anys. Pensaments d’en Joan que han quedats recollits en el meu llibre ‘El futur de Girona: teoria i pràctica’ i que vaig voler compartir amb tots els oients i també vull compartir amb vosaltres.

“En el fons el que fa falta és ser inconformista i anar sempre cercant, en certa manera, l’excel·lència. Mirar de tirar endavant, d’evolucionar, de seguir aprenent, de no quedar-te amb allò que ja estàs fent. Nosaltres hem fet això a casa”. Són paraules d’en Joan Roca, paraules que demostren com des d’una gran humilitat, treballant de manera incansable, perseverant dia a dia, treballant amb rigor i creient en allò que fan, els germans Roca han arribat al cim de la gastronomia mundial merescudament. La fórmula ha estat magistral i comparteixo plenament aquestes paraules.

Joan Roca també va parlar en aquesta conversa amb Adriana Casademont, Xavier Canosa, Josep Oliver, Dolors Vidal i amb mi mateixa, sobre els riscos i les oportunitats que té la ciutat de Girona en el context actual: “Cal donar més força a aquesta capitalitat de Girona tenint en compte el territori. El pacte estratègic em sembla important. Cal assentar tots els elements i que es puguin arribar a trobar diverses realitats del present per projectar un futur important i que jo crec que la ciutat de Girona pot tenir”, deia Joan Roca. Efectivament, Girona ha de liderar, ha de projectar el seu futur i ha de potenciar els seus actius i els seus valors diferencials per situar-se en el mapa de manera estratègica i atraure mirades que es converteixen en activitat econòmica, en inversió i en riquesa pel territori. Si sabem trobar els ingredients, ho sabrem fer perquè ho podem cuinar a casa on tenim el millor restaurant del món!

Moltes felicitats al Celler de Can Roca i a tota la família!

Aquest divendres tornarem a estar al seu costat en l’homenatge que la ciutat els farà al Teatre Municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *