Qüestió de prioritats

Lluitar contra l’atur és ara la màxima prioritat. Ho ha d’ésser des de totes les administracions i també des de l’Ajuntament de Girona. Estem arribant a l’equador del mandat i encara no veiem cap indici que ens faci pensar que per a l’equip de govern de CiU crear ocupació a la ciutat sigui la seva màxima prioritat. Fa 2 anys que estem immersos en la paràlisis per l’anàlisi i les xifres d’aturats segueixen augmentant. L’alcalde a cada ple ens explica quines són aquestes dades, però no ens detalla quines polítiques s’estan duent a terme des del consistori per generar ocupació. Veient aquesta innacció i aquesta manca de voluntat política per prioritzar les polítiques d’ocupació, hem demanat públicament al govern municipal que lluiti contra l’atur de la ciutat i compleixi els acords signats amb el nostre grup i posi en marxa de manera urgent el pla d’ocupació juvenil.

Comparteixo amb vosaltres la nota de premsa que vam enviar als mitjans el passat divendres 3 de maig, després de fer una roda de premsa davant del Servei Municipal d’Ocupació amb el regidor Xavier Amores.

Pia Bosch i Xavier Amores davant SMO

Pia Bosch reclama al govern de CiU que prioritzi les polítiques d’ocupació i deixi d’anunciar el que no fa

Els socialistes gironins veuen amb alarma la manca de full de ruta del govern municipal de CiU i li reclamen que de manera urgent és posi a treballar per donar una resposta política a la preocupant situació que pateix la ciutat en matèria d’ocupació. Per al grup municipal del PSC la lluita contra l’atur ha de ser la màxima prioritat i, després de gairebé 2 anys de mandat, l’equip de govern ha demostrat que ni fa ni compleix els compromisos.

“Inacceptable”. Així és com qualifiquen els socialistes gironins la gestió del govern de Girona davant els efectes de la crisi i les preocupants xifres d’aturats a la ciutat. Pia Bosch, Cap de l’Oposició, ha remarcat públicament en roda de premsa davant del Servei Municipal d’Ocupació de Girona que “la situació és excepcional i s’hi ha de donar una resposta excepcional fent molt més del que està fent el govern, perquè està clar que, malgrat els tècnics treballen i fan molt bona feina, la prioritat política de CiU no està centrada en la lluita contra l’atur i això es nota moltíssim”.

NI CONSELL NI AGÈNCIA

Pia Bosch, acompanyada del regidor Xavier Amores, com a responsable de promoció econòmica del grup socialista, ha recordat que l’equip de govern fa un incompliment rere un altre també en aquest àmbit tant prioritari. En aquest sentit, Bosch s’ha referit a l’anunci que des de l’inici del mandat ha fet CiU de crear una agència de promoció econòmica. Una petició que el grup socialista li ha fet fins ha dia d’avui en repetides ocasions, fins i tot presentant una moció al ple, i que no ha rebut resposta. La Cap de l’Oposició també s’ha referit al menyspreu que ha rebut el Consell Econòmic i Social de Girona des que va començar aquest mandat. “Només l’han convocat en una ocasió per anunciar que crearien una agencia de promoció i fa 2 anys que han dit això, fa 2 anys que han establert aquest compromís, i ni funciona el CES i ni funciona l’agència de promoció” ha detallat la Cap de l’Oposició que també ha volgut posar l’accent en els incompliments tot dient que “el govern no ha concertat amb els agents econòmics i socials de la ciutat i ha dinamitat l’espai de concertació”.

LA PARÀLISI PER L’ANÀLISI

Els socialistes han reconegut avui que ja se’ls ha acabat la paciència i que no es pot permetre deixar passar més temps sense que el govern lideri i prioritzi les polítiques d’ocupació i promoció econòmica per lluitar contra l’atur i donar resposta a molts veïns de la ciutat que estan a l’atur i ha de viure una realitat molt dura. El PSC ha recordat una vegada més que des del primer moment aquesta ha estat la seva prioritat i així li ha fet saber a l’equip de govern donant-li el seu suport en l’aprovació del cartipàs i en l’aprovació dels pressupostos del 2013 amb el compromís que es posessin per davant les polítiques d’ocupació i les polítiques socials. És per això que en ambdós acords PSC i CiU sempre han signat que el govern impulsaria un Pla d’Ocupació Juvenil que fins al moment no s’ha creat. Tal com ha assenyalat el regidor Xavier Amores “vivim immersos en una paràlisi per l’anàlisi que no ens porta enlloc i calen mesures estructurals per abordar la situació actual que el govern de CiU no està treballant”.

GOVERN SENSE FULL DE RUTA

Pia Bosch i Xavier Amores ha posat exemple d’altres ajuntament de Catalunya que estan treballant en polítiques decidides contra l’atur i en promoció econòmica d’una manera prioritària. Segons Xavier Amores “hi ha ajuntaments més petits i amb pressupostos molt inferior que ha compromès partides molt importants per activar polítiques d’ocupació”. Per a Pia Bosch l’Ajuntament de Girona no està explorant vies de concertació, per exemple, amb la Diputació i “l’alcalde ens dóna les xifres d’aturats a la ciutat a l’inici de cada ple, però no ens explica que fa el seu equip per lluitar contra aquesta situació”. Els socialistes han insistit una vegada més que dia a dia es confirma que aquest és un “govern d’aparador” que no compleix els seus compromisos i que no té ni projecte de ciutat ni un full de ruta amb prioritats.

El Punt Avui Girona 4 de maig de 2013

Diari de Girona 4 de maig de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *