Digui on?

Pia Bosch TruetaEn quins terrenys vol que s’ubiqui el projecte del Trueta i el Campus de Salut, senyor Puigdemont? És això el que està esperant  el Departament de Salut des de fa més d’un any que vostè li comuniqui. És això el que ens va dir el Conseller Boi Ruíz a la Diputada Marina Geli i a mi mateixa el juny de 2012.  És aquest el compromís que vostè ha adquirit amb el Ple de l’Ajuntament de Girona en repetides ocasions quan se li ha preguntat. És aquesta tasca la que li mana la moció que va aprovar el plenari municipal el 16 d’abril de 2012, també fa més d’un any.

Ja hem entès que vostè està tranquil i que, segons manifesta als mitjans de comunicació, la Generalitat té el compromís amb Girona que el projecte, sigui el del 2007 aturat des de fa 2 anys o sigui el que vostè diu que s’està “reformulant”, es farà a Girona. Però on? En quins terrenys? És feina del seu equip de govern donar aquesta resposta i va passant el temps i la resposta no arriba. La pregunta és clara i exigeix una resposta clara i urgent.

L’Ajuntament de Girona i el seu equip de govern té el mandat de la moció, aprovada el 16 d’abril de 2012 i presentada pel grup del PSC, de treballar per defensar la construcció del nou Hospital Dr. Josep Trueta a la zona nord de la ciutat. Insisteixo: digui on? Ha passat més d’un any i el Departament de Salut de la Generalitat encara està a l’espera que l’Ajuntament li comuniqui quin són els terrenys disponibles en aquest punt de Girona per ubicar-hi el projecte. Ha passat més d’un any de les seves paraules en aquest mateix Ple, tal com consta en l’acta, dient que “si a algú li queda algun dubte ho tornaré a repetir, el Trueta no anirà fora de Girona i no deixarà la seva ubicació”. D’acord, ho hem entès i acceptem que vostè no s’inquieti quan altres ajuntaments ofereixen terrenys al Departament de Salut abans que el propi Ajuntament de Girona, però digui on? I digui-ho aviat, perquè a nosaltres sí que ens preocupa i molt que la seva inacció, la seva manca de lideratge i de projecte de ciutat posin en risc un projecte que va més enllà de la construcció del nou hospital.

Hem reiterat en moltes ocasions que aquest projecte és més que el nou Hospital del segle XXI que millorarà la qualitat assistencial i donarà cobertura a tota la ciutat, al Gironès, al Pla de l’Estany i al sud del Baix Empordà, i a tota la demarcació en atenció d’alta complexitat; és també un projecte estratègic de recerca, amb la ubicació del IDIBGI i del nou Campus de Salut, i un projecte d’estímul d’activitat econòmica, amb la reserva de terrenys perquè s’instal·lin a l’entorn de la nostra ciutat empreses del sector salut i de l’àmbit biotech, un sector emergent amb capacitat de crear llocs de treball.

IMG_2810Si el Departament de Salut, com vostè diu als mitjans, està “reformulant el projecte hospitalari de Girona” ja és hora de concretar la ubicació i que el seu equip de govern digui on. Que el llegir no li faci pedre l’escriure, senyor Puigdemont. Que la seva tranquil·litat i la seva confiança en els compromisos del Departament no ens portin a que Girona s’acabi quedant sense projecte i sense hospital , com ja ens acabem de quedar sense els 15 milions d’Euros de Fons Feder per l’IDIBGI, que haurien creat, obviament, molts llocs de treball,  i tot  marxi a altres llocs on entenguin el que representa. Altres consistoris són força  més diligents a l’hora d’oferir terrenys.

Sigui com sigui, si us plau, digui on? I recordi que l’Ajuntament de Girona ha près l’acord que sigui a la zona nord de Girona i els acords s’han de complir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *