Una altra setmana amb contingut econòmic: la visita a Abertis

La setmana que s’acaba ha estat més curta de l’habitual, pel pont de Sant Joan. Per mi, però, ha estat més que intensa. Després d’una revetlla molt divertida i amb molts amics, vaig assistir a la segona edició del programa “Empreses i parlamentaris”, dedicat a les infraestructures, i en concret al grup empresarial Abertis. “Empreses i parlamentaris” és fruit d’un conveni de col·laboració signat pel Parlament amb la fundació privada d’empresaris FemCAT el juny del 2007 amb l’objectiu de fomentar el coneixement recíproc entre parlamentaris i empresaris. Hi hem participat una àmplia delegació de diputats. El primer dia: el President del Parlament, Ernest Benach , Antoni Fernández Teixidó, Maria Rosa Fortuny, Benet Maimí, Joan Morell, Meritxell Ruiz, Santi Vila (CiU), Pia Bosch, Montserrat Capdevila, Teresa Estruch (PSC-CpC), Miquel Carrillo (ERC), Santi Rodríguez (PPC) ,Dolors Clavell (ICV-EUiA). Alguns altres diputats i diputades que s’hi varen incorporar els dies posteriors.

Dimecres, a la seu del grup Abertis, ens va rebre Salvador Alemany que , a més de Conseller delegat del grup, és el flamant President del Cercle d’Economia . Allà varem rebre diferents explicacions a càrrec del director general de Gestió Corporativa, Josep Martínez Vila, del sots-director general de Saba, Jordi Díez, i del director general d’Abertis Logística, Josep Canós. El dijous varem visitar la Torre de Telecomunicacions de Collserola, on ens va atendre Tobías Martinez, director general de Abertis telecom i el Centre d’operacions d’autopistes (Granollers) on varem escoltar les explicacions de José Mª Morera, director general de Abertis autopistas España i Josep Lluís Gimenez, director general de Acesa, i divendres, la seu de la Fundació Abertis, on Sergi Loughney, el seu director, ens va parlar de la Fundació i Carlos del Rio de Abertis aeroports, (al Castell de Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès). També hi varen ésser presents Joan Artur Margenat, secretari general del grup, Toni Brunet, director de comunicació, i Miquel Roca Junyent que és el President de la Fundació.
Al llarg de les trobades la gent de FemCat i, en especial el seu President Joaquim Boixareu i el seu secretari general, Xavier Cambra, ens varen acompanyar també. Entre ells i Francesca Guardiola, la organització de tot plegat estava garantida.

Us he de dir que la impressió final va ésser més que positiva. Si Catalunya vol comptar en el món globalitzat, vol ésser node, necessita tenir empreses amb capacitat de projectar-se internacionalment. Veure un grup empresarial català tan fort i dinàmic, que creix sense entrar en la lògica de l’economia especulativa, sinó basant-se en plantejaments industrials , ens ha de donar confiança en el futur. La nostra cohesió social necessita de forma imprescindible dinamisme econòmic. Sense creació de riquesa difícilment es pot millorar la qualitat de vida de la població, i per crear riquesa calen emprenedors i emprenedores i empreses fortes i sòlides. L’economia social de mercat necessita l’existència de empreses industrials robustes que, a més, siguin conscients de la seva responsabilitat social. La cooperació públic-privada és un pilar bàsic pel creixement del nostre país i, per tant, el coneixement mutu és imprescindible. En un moment com l’actual és quan es veu qui ha fet els deures i qui no i, certament, malgrat la important desacceleració que ens afecta, cal també tenir presents quins són els nostres punts forts. L’existència de empreses que, com Abertis, són capaces de internacionalitzar-se des de Catalunya ens ha de fer ésser optimistes en el mig i llarg termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *