Europa: ens interessa més del que podria semblar

Vaig ésser dilluns a la presentació de l’estudi promogut per la Secretaria la Fundación Alternativas sobre les opinions dels espanyols en relació a la pertinença a Europa i en relació a les institucions europees titulat “Qué Europa queremos”, (que us podeu descarregar fàcilment clicant aquí ). A la presentació Diego Lopez Garrido, Anna Terron i Pere Portabella ens varen donar informació específica, a més, sobre la opinió dels catalans i catalanes. Es tracta d’un informe molt rigorós que us recomano, fet en base a metodologia qualitativa (entrevista en profunditat a 20 personalitats) i quantitativa (2300 persones enquestades, de les quals 300 a Catalunya). La Secretaria de Estado para la Unión Europea ha donat suport a l’estudi dins de les activitats preparatòries de la propera Presidència espanyola de la Unió Europea que s’ha de produir el primer semestre de 2010. Una de les sorpreses positives és l’amplitud del sentiment europeísta: la majoria dels enquestats es senten europeus i tenen clar que les nostres possibilitats d’esser un actor rellevant en el concert mundial es veuen incrementades per la nostra pertinença a Europa, i no al contrari. En general volem més Europa i no menys, volem poder participar més directament en les decisions europees i no menys, i majoritàriament volem poder participar directament en l’elecció del President o Presidenta de la Unió europea i del Consell d’Europa. Més coses interessants les trobareu al mateix estudi.

Com va dir Anna Terron segons l’informe, “el suport a la pertinença a la UE és amplíssim” i la majoria de ciutadans segueixen identificant la Unió Europea amb un projecte econòmic. A més, va puntualitzar que els ciutadans identifiquen encertadament alguns dels problemes de la UE: Un 48% opina que no disposa de mecanismes clars per participar en les decisions europees mentre que un 43% considera que no té mecanismes suficients per fer-ho. En aquest sentit, va dir que en l’estudi s’evidencia una “reflexió sobre com funciona la UE i com hi estem implicats”.

2 thoughts on “Europa: ens interessa més del que podria semblar

  1. Doncs si cada vegada es veu una Europa més forta, però encara falta molt. La veritat és que tenim que aprofitar la riquesa de cultures per un bé comú

  2. Tenim molta feina a fer en aquest sentit. Segur, però, que és el camí a seguir i només dins una Europa forta i unida podem aspirar a comptar en un món global que canvia molt ràpidament.
    Salutacions cordials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *