Es pot abolir la prostitució?

El col.lectiu de dones per la Igualtat de Girona ha organitzat un acte amb motiu del dia Internacional contra la violència contra les dones sobre l’abolició de la prostitució amb dues expertes representats de la “Plataforma estatal de organizaciones de mujeres por la abolición de la prostitución”. Rosario Carracedo y Mª José Baraona ens han exposat durant una bona estona els seus arguments en contra la regulació i a favor de l’abolició. Afirmen que regular la prostitució és legitimar la violència contra les dones.

fontana d'or

Us reprodueixo, tot seguit,  el Manifest que resumeix la seva plataforma. (Per saber-ne més entreu a la seva web clicant aquí )

MANIFEST

Contra l’explotació sexual de les dones

Tradicionalment la prostitució s’ha definit com la pràctica femenina que consisteix en suministrar serveis sexuals a canvi de diners. Malgrat tot, aquesta definició amaga i fa invisibles els actors principals del sistema prostitucional: prostituïdors i proxenetes, ja que sense la seva participació no hi haurien dones prostituïdes.

Denunciem:

  • Que la tolerancia i l’acceptació social cap a les pràctiques masculines de compra de serveis sexuals, equival a enfortir els privilegis masculins i, per tant, a ratificar models i relacions desiguals entre homes i dones.
  • Que la prostitució en tots els casos o circumstàncies, representa una forma extrema d’explotació i de violència contra les dones significa reduir-nos a la condició de mercaderies al servei sexual dels homes.
  • Que la prostitució constitueix un negoci cada vegada més rentable i en expansió que s’abasteix dels cosos de dones i nenes que són posades a la venda i a disposició de ser consumides sexualment pels homes.
  • Que els prostituïdors provoquen amb la seva demanda l’existència d’un mercat organitzat de dones i nenes per la seva utilització com a objectes sexuals.
  • Que el mercat prostitucional inclou a totes les persones i activitats, que dins i fora de la legalitat, obtenen beneficis de l’explotació sexual de les dones: els proveedors d’espais físics com laborals, pisos o hotels per l’ús sexual de les dones; els proveedors d’espais publicitaris per l’oferta de cosos femenins en diaris, revistes i altres mitjans; els traficants de dones i nenes que formen part de les xarxes de control, vigilància i extorsió de dones en els països de destí.

Per tot això:

EXPRESSEM el nostre rebutj a qualsevol política reglamentarista  ja que això equival a legitimar i normalitzar l’ús de les dones com a mercaderia sexual, i

INSTEM ALS PODERS PÚBLICS A:

  • Reforçar les polítiques d’igualtat d’oportunitats i a crear condicions laborals que evitin que les dones sense recursos es vegin abocades a formar part de la població prostituïda.
  • Incrementar suficientment els recursos destinats al desmantellament de les xarxes de prostitució que operen al nostre país amb dones traficades.
  • Establir polítiques específiques d’integració i inserció laboral de les dones traficades.
  • Penalitzar totes les modalitats de proxenetisme amb condemnes proporcionals a la gravetat de les accions comeses en cada una d’elles.
  • Reduir la demanda masculina, promovent campanyes que permetin modificar la percepció social de l’ús de les dones com a mercaderia sexual i aconseguir el rebutj generalitzat dels homes davant de l’ús dels cosos de les dones prostituïdes per sastifer les seves apetences sexuals.
  • Elaborar un codi ètic que dissuadeixi als mitjans de comunicació de publicitar el consum sexual de les dones.

PLATAFORMA ESTATAL D’ORGANITZACIONS DE DONES                                                                                                                                      PER L’ABOLICIÓ DE LA PROSTITUCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *