Drets que cal consolidar
Segurament mai cap govern espanyol havia fet en tan poc temps tants avenços en drets civils. Segurament aquests avenços són els que han desencadenat el que Miquel Iceta anomena el “tsunami integrista” del que aquests dies en vivim els efectes. Felipe Gonzàlez ens recordava, fa ben poc, que la història ens ensenya a estar vigilants. Cal consolidar aquestes conquestes, perquè hi ha molts interessos contraris als avenços de la igualtat i la llibertat. A aquells que tenen dubtes sobre la necessitat d’anar a votar socialista el proper dia 9 de març , els convido a pensar què passaria si governessin aquells que han recorregut la llei d’igualtat davant del Tribunal Constitucional, per exemple. La derrota clamorosa del recurs de la setmana passada no els impediria trobar la forma de carregar-se la llei. Per cert, us recomano l’article de la vicepresidenta del Govern , l’ admirada Mª Teresa Fernàndez de la Vega, sobre la llei , que ha publicat avui el diari “Público” (a la foto ens podeu veure a la Gemma Martínez i a mi mateixa, fa uns mesos, ben cofoies al seu costat). Us en trio un parell de fragments:
“(…)La mitad de los españoles son españolas y, sin embargo, éstas son apenas visibles en los centros políticos, sociales o económicos de decisión, tanto de naturaleza pública como privada. Es cierto que la igualdad en la ley ha permitido a algunas mujeres salvar los obstáculos, aprovechar las oportunidades y alcanzar puestos de responsabilidad. Pero no es menos cierto que la bolsa de desigualdad continúa existiendo (…)
(…)La cláusula de paridad ha servido para que en las elecciones municipales del año 2007 fuesen elegidas dos mil concejalas más que en la anterior convocatoria. Los gobiernos municipales se parecen ahora mucho más a la España real y, por tanto, están en condiciones de representarla mejor. Pero, además, ¿alguien nos puede hacer creer que esas dos mil mujeres no accedían a las instituciones públicas por su falta de mérito, por su incompetencia?(…)”
Com va dir Zapatero el març del 2007 , aquesta llei és un homenatge “a Clara Campoamor y a todas las mujeres que han entregado el fruto de su noble convencimiento a las mejoras pàginas de la dignidad . A ellas y a las que se quedaron en el camino; a ellas y a todas aquellas a las que la historia quiso robar los sueños; a ellas y a todas las que no saben todavia, porque sus circunstancias personales así se lo imponen , que esa libertad plasmada en el derecho a ser ciudadanas también les pertenece”.
Doncs per això , per les que s’han quedat pel camí, per les 2000 noves regidores (sense cap dubte sobre les seves capacitats i mèrits) per la dignitat de tothom, el 9 de març ja sabeu el que heu de fer.