Dialogarem sobre l’estat de l’educació a Girona

Hi ha un ampli consens entre el món acadèmic i professional , que un dels principals reptes que té plantejada l’educació al nostre país és la millora de l’èxit educatiu, tant dels sistemes formals com ara l’escola, com dels sistemes no formals i informals, totalment relacionats.

En una societat avançada com la nostra, que ha de basar el seu desenvolupament en l’economia del coneixement, l’educació és una de les principals claus de present i de futur per garantir la nostra sostenibilitat social col.lectiva. En el context social i econòmic actual de crisi profunda, a més,l’educació assumeix de manera encara més evident, un paper central.

Els darrers estudis sobre la situació de l’educació a Catalunya, entre els que destaquem per la seva amplitud i rigor l’Anuari 2011 “L’estat de l’educació a Catalunya” de la Fundació Jaume Bofill posen de relleu diferents problemàtiques a abordar en relació a la millora de l’èxit escolar a casa nostra.

Una de les conclusions de l’estudi ens diu que si bé l’educació pot ser font de desigualtat, també pot generar oportunitats socials enormes tant individuals com col·lectives, que prenen un valor especialment important en el marc de la conjuntura econòmica vigent. Mentre la crisi que estem sofrint està posant en qüestió estructures bàsiques del nostre model de benestar social i de progrés econòmic, l’educació exerceix de motor de mobilitat, igualació i cohesió socials, i es converteix en un dels pilars bàsics sobre els quals s’ha de construir la recuperació econòmica.

Pensem, doncs, que és important debatre sobre el sistema educatiu que avui està, més que mai, en el centre de la nostra societat i de la nostra política social i econòmica i ho farem demà en una nova edició del cicle ‘Diàlegs x Girona’ a les 19 h. a la Casa de Cultura de Girona (Auditori Viader).

Per dialogar sobre ‘L’estat de l’educació a Girona’ hem convidat al director de la Fundació Jaume Bofill, que ens donarà una visió general dels principals reptes i oportunitats del nostre sistema educatiu en aquest moment. També ens acompanyarà el professor Jordi Vilarubí, director d’un dels centres educatius de la nostra ciutat, l’IES Sta Eugènia, que ens donarà la seva visió des de la praxi educativa i també comptarem amb President de la FAPAC a comarques gironines, Jaume Soler, que ens donarà el punt de vista dels pares, tant important també, de l’impacte de la crisi en el nostre teixit educatiu i dels reptes i oportunitats que té  plantejats avui la relació entre els pares i el sistema educatiu.

Esteu tots convidats a participar-hi demà ales 19h. a la Casa de Cultura (Auditori Viader).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *