Tapan Munroe al Parc Científic de la UdG

Aquest divendres, al Parc científic de la UdG, el professor Tapan Munroe ha pronunciat una conferència titulada “Silicon Valley: L’ecologia de la innovació” . Aquest és el títol del darrer llibre d’aquest professor americà , conferenciant i consultor en economia i anàlisi política. És expert en economia regional, medi ambient i anàlisi industrial d’alta tecnologia, i ha treballat durant molts anys sobre la dinàmica econòmica del Silicon Valley. Les seves recerques sobre parcs científics i tecnològics l’han portat en vàries ocasions a Espanya convidat fonamentalment per alguns d’aquests parcs i per l’Associació que els agrupa. Va presentar fa pocs dies el seu nou llibre a Orense. A Girona ha vingut convidat pels responsables del Parc Científic i tecnològic de la UdG i especialment pel seu director general Pere Condom.

Ens ha parlat de la importància de la innovació en temps de crisi, més que mai. De les causes de la crisi i de les condicions per crear èxit econòmic en el segle XXI : Innovació permanent i increment de la productivitat com a condicions per l’èxit econòmic a llarg termini.

Ens ha parlat també de les claus per crear un ecosistema saludable, sostenible i resilient d’innovació: Recerca universitària, la capacitat d’atraure (a nivell global) i alimentar el talent, capital risc, “business angels”, l’existència d’emprenedors (i el foment de l’empreneduria), un entorn amb alta qualitat de vida, un sistema de riques xarxes socials i professionals, i bones infraestructures. Ajuda una cultura de “coopetition” (combinació de cooperació i competició) i de treball en equip, i la tolerància al fracàs (al fracàs honest). No hi ha espai en aquesta petita nota d’explicar gaire coses més. Us recomano vivament el seu llibre i els seus escrits si el tema us interessa.

Ha estat molt interessant la breu anàlisi que ens ha fet del paper de la innovació en la campanya de Barack Obama, en especial a partir de l’ús de la web 2.0. Era evident i explícit el seu entusiasme i l’orgull pel desenvolupament de la darrera campanya electoral a EEUU, per la victòria d’Obama i per les perspectives de canvi que obre, també per la innovació, en especial en el camp de les “energies netes”. He tingut ocasió de parlar més tranquilament amb ell sobre aquests temes, gràcies a l’amabilitat, que agraeixo, de Pere Condom, Tomás Sobrequés, Miquel Duran (que explica també en el seu blog la visita de Munroe), Elena Montiel, Marc Bigas i els bons oficis de la imprescindible Rosa Picola.

One thought on “Tapan Munroe al Parc Científic de la UdG

  1. Retroping: Edunomia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *