Torna la normalitat
La setmana passada vaig tenir feina a tancar, juntament amb els companys del grup de redacció de la ponència de la Federació de Girona del PSC, els documents (especialment la ponència) pel nostre proper Congres , que celebrarem el dia 11 d’octubre a Girona. Abans havíem fet al Montseny les ja tradicionals jornades parlamentàries del grup socialista. La veritat és que van ésser molt interessants. Mar Serna, Martí Carnicer i Antoni Castells ens varen parlar de l’evolució del mercat de treball i de l’economia i de les mesures endegades per pal·liar els efectes de l’actual crisi. Per descomptat també de la negociació del nou sistema de finançament , que va tractar amb més extensió en la seva xerrada el President Montilla. Tot plegat una bona forma de centrar-nos en els temes que seran els principals del curs polític que comença.
També hi va haver temps perquè Antoni Gutiérrez-Rubí , el company José Antonio Donaire, en Carlos Guadián i la Raquel Querol ens parlessin de i ens induïssin a “fer política” a la xarxa, a Internet . Els temes varen ésser diversos i tots d’interès. A la pròpia xarxa podeu trobar algunes de les idees que ens varen transmetre: per exemple l’enfoc de J.A. Donaire sobre la “política 2.0“ i tots els documents que va utilitzar A. Gutierrez-Rubi, que molt generosament té penjats al seu blog . De l’Antoni em va semblar molt suggerent l’esment a la generació i, denominació que prové de internet ( joves entre 16 i 34 anys que viuen amb l’ ipod, l’ iphone, etc…), de la que parla Zygmunt Bauman en la petita i suggerent publicació sortida aquests dies del Congrés Internacional de sociologia a Barcelona “Una nova escena del drama entre vell i jove“.
La setmana també va esser intensa pels actes de celebració del onze de setembre. (A Girona, seguint la tradició que varem engegar ja fa cinc anys, amenitzat per un petit concert, en aquest cas repetia l’excel.lent coral Claudefaula.) Vaig anar també a l’acte del Parc de la Ciutadella i a homenatjar Josep Irla amb els companys del PSC al cementiri de sant Feliu de Guixols
Amb la família, a més, varem anar dissabte a Perpinyà a veure el magnífic festival de fotoperiodisme “Visa pour l’image” . Us recomano que entreu a la seva web per veure en què ha consistit l’impressionant mostra d’aquest any en què celebraven el 20é aniversari .
Pia va ser tot un plaer compartir amb vosaltres l’experiència.
Hola!
Gràcies per les mencions i gràcies per fer-me descobrir aquest fantàstic text de Zygmunt Bauman. L’he baixat i estic gaudint moltíssim de la seva lectura!
Sort al Congrés!
🙂
PD: Avui dissabte dia 20, al Millenium del C33, em fan una llarga entrevista en el programa que estrena la temporada. Si no estàs dormint…, ja saps…
Benvolguda Pia, he llegit la ponència de Zygmunt Bauman que recomanes i realment és un document que analitza amb molta profunditat la situació de la gent jove, però a més a més marca una tendència sobre el que serà el comportament d’aquestes generacions en el futur. Crec que des de la política s’ha de fer una reflexió sobre aquesta nova situació. Podriem proposar de fer alguna actvitat al respecte?
Hola amics
Carlos,
Tot i que ja havia sentit a parlar a JA Donaire de tu, vares ésser la descoberta de les jornades!. Espero que tinguem noves ocasions de trobada.
Antoni,
Felicitats pel temps a Millenium. Procuraré veure el programa.
M’alegro de haver-te donat una referència interessant (jo sempre penso que tu ho saps tot…) .
Lluís,
Segur que podem fer alguna activitat de reflexió interessant. L’any passat els joves de la JSC de Girona, amb l’ajut de la Marian Sais, varen organitzar uns jornada de formació i em varen demanar que els hi fes una xerrada sobre el socialisme avui i els hi vaig fer una introducció sobre algunes qüestions d’evolució social que crec que els hi varen interessar. Segur que, un cop passem el Congres podríem pensar amb ells i el secretari/a de formació de seguir treballant amb altres aportacions sobre aquests temes. No ens sobren els espais de reflexió.
Fins aviat.
Gràcies pels vostres comentaris!!
Pia